Salaris bij top strategy consultancy kantoren

 

De internationaal bekende topkantoren zorgen goed voor hun werknemers. Denk hierbij aan kantoren zoals BCG, Bain & Company, McKinsey & Company en Roland Berger. Zij zitten in de absolute top van de strategy consulting maar verwachten ook veel van hun werknemers.

Startsalaris strategie consultancy:

Het blijft lastig om een exact bedrag te noemen als startsalaris in consultancy omdat je naast je primaire arbeidsvoorwaarden vaak een goed aanvullend pakket met secundaire voorwaarden krijgt. Hieronder hebben wij een schatting gemaakt van wat een starter bij een topkantoor ongeveer verdient.

Als starter bij een top strategie consultancy kantoor ligt je salaris ongeveer tussen de €45.000 en de €50.000 (op basis van informatie van Glassdoor). Dit komt uit op een bedrag van tussen de €4.000 en €5.000 per maand. Daarnaast wordt dit aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak (veel voorkomend), pensioenvoorziening, verzekeringen en verdere onkosten (zoals telefoon, hotelovernachtingen, reisvergoeding, etc.).

Omdat kantoren starters dezelfde kansen en opleiding bieden is dit startsalaris vaak niet onderhandelbaar. Wel kan er in sommige gevallen sprake zijn van een eenmalige verhuisbonus indien je overweegt in de betreffende stad te komen wonen.

MBA en strategy consulting:

De grote kantoren investeren tijd in jouw opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Daarom bieden veel van hen je de kans om na enkele jaren een MBA te volgen aan vaak prestigieuze instituten. Zo beidt McKinsey veel van haar werknemers de mogelijkheid om aan INSEAD een MBA te volgen. Dit wordt gezien als de beste business school van de wereld. Een dergelijke kans levert je in je latere carrière veel kansen op en indien de mogelijkheid zich voordoet, is het zeker de moeite waard.

Ondanks dat strategy consulting een mooie start van je loopbaan is en een relatief goed startsalaris heeft, is het allerbelangrijkste dat het bij je past. Als je geen plezier hebt in het werk zijn de hoge werkdruk en de lange dagen moeilijk vol te houden.

Vanuit Consultancy Mentor zijn wij er om je (gratis) te helpen. Zo kunnen wij je adviseren over de verschillende kantoren en mogelijkheden binnen consultancy. Ook ondersteunen we bij een introductie en het sollicitatieproces.

Interesse? Meld je dan aan en samen bekijken we de mogelijkheden.

Volg ook onze LinkedIn en Facebook

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview

Interview Noah van Roekel – Eden McCallum

Eden McCallum Kantoorlocatie: Amsterdam Aantal consultants: +/- 30 analisten in Nederland, 2500+ independents wereldwijd Aantal…