Hallo Noëlle Lageweg, bedankt dat je ons een kijkje binnen OC&C wilt geven. Hoe lang werk je hier al en aan wat voor projecten heb je gewerkt?

Ik ben pas sinds 1 maand werkzaam bij OC&C, maar zelfs in deze korte tijd heb ik al één project mogen afronden. Doordat ik vanaf dag 1 op een project werd gezet, was ik meteen al vanaf de start onderdeel van het team en het bedrijf. Door deze vliegende start heb ik al enorm veel kunnen leren.

Hoe verliep jouw sollicitatieproces?

Het sollicitatieproces bij OC&C verliep in twee rondes. In de allereerste ronde voerde ik een aantal gesprekken met consultants en de recruiter, waar dieper ingegaan werd op mijn persoonlijkheid en motivatie. Daarnaast werd ik gevraagd twee cases op te lossen en een rekentest te maken. In de laatste ronde voerde ik verschillende gesprekken met partners, waarbij ik opnieuw een korte case oploste en er gekeken werd naar persoonlijke fit.

Waarom heb je voor OC&C gekozen destijds?

Ik heb voor OC&C gekozen, omdat er meteen vanaf moment één een goede klik was. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken voelde het meteen al ontzettend vertrouwd en had ik een goede klik met mijn interviewers. Omdat het kantoor zo klein is, kent iedereen elkaar goed en wordt er veel persoonlijke interesse getoond. Het principe “work hard, play hard” is echt iets wat in dit kantoor op gaat.

Wat bevalt je het meest en waar moest je erg aan wennen in het werk?

Het allerbeste aan het werk en aan het kantoor vind ik de openheid en behulpzaamheid van collega’s. Iedereen staat altijd direct voor je klaar als je een vraag hebt en doet zijn best om je zo goed mogelijk te helpen. Dit geeft mij de kans om als starter snel stappen te maken. Waar ik erg aan moest wennen, was het werktempo. Dat ligt hier toch wel een stuk hoger dan tijdens je studie.

Welke andere consultancy kantoren is OC&C het best mee te vergelijken?

Doordat OC&C een strategie kantoor is, is het werk goed te vergelijken met dat van kantoren als BCG, McKinsey en Bain.

Ieder kantoor zegt dat hun cultuur geweldig is, maar uiteindelijk zijn er ook veel overeenkomsten. Hoe zou je jullie cultuur omschrijven? Kan je een aantal voorbeelden geven?

Ik zou de cultuur bij OC&C willen vergelijken met een familie cultuur. Iedereen is ontzettend betrokken bij elkaar en staat te alle tijden klaar om een ander te helpen. Als starter werd ik ook meteen volledig opgenomen in de groep en betrokken bij alle sociale evenementen op kantoor. Er is ook totaal geen sprake van een hiërarchische sfeer. Naast dat de partners gewoon gezellig mee borrelen op de vrijdagmiddag kennen ze iedereen van naam en kun je altijd bij ze binnen stappen met vragen.

Toen jij solliciteerde bestond Consultancy Mentor helaas nog niet. Van wie heb jij destijds hulp gehad?

Er bestaan een aantal Facebook groepen waarvan veel mensen lid zijn die op dit moment aan het solliciteren zijn. Daarmee heb ik veel overlegd en cases geoefend. Daarnaast kun je bij de meeste kantoren ook oefencases aanvragen met consultants. Dat is ook zeker een aanrader!

Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij OC&C solliciteert? 

Ga low-key een koffietje drinken met één of meerdere consultants op kantoor! Daarmee merk je meteen of er een klik is en krijg je meteen een goed beeld van hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat bij OC&C.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview

Interview Noah van Roekel – Eden McCallum

Eden McCallum Kantoorlocatie: Amsterdam Aantal consultants: +/- 30 analisten in Nederland, 2500+ independents wereldwijd Aantal…