OC&C Strategy Consultants

  1. Kantoorlocatie: Rotteram
  2. Aantal consultants: +/- 50 in Nederland, 500+ professionals wereldwijd
  3. Aantal kantoren: 1 kantoor in Nederland, 14 wereldwijd
  4. Landen: OC&C is gevestigd in 9 landen
  5. Specialisme: In Nederland werken we vooral in Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure

Hallo Eva, bedankt dat je ons een kijkje binnen OC&C Strategy Consultants wilt geven. Hoe lang werk je al als consultant en aan wat voor projecten heb je tot nu toe gewerkt?

In de drie jaar die ik nu bij OC&C Strategy Consultants zit heb aan meer dan 20 verschillende projecten mogen werken, voor zowel corporate klanten als voor private equity partijen. Alle projecten waren in zeer uiteenlopende sectoren, van supermarkt retail tot software maar ook toerisme. Mijn rol in het projectteam is over de tijd veranderd van: verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van de werkzaamheden op het project (samen met een meer senior teamlid) naar steeds meer het begeleiden van teamleden en onderhouden van het klant contact. Hierdoor is het werk na drie jaar nog niet saai en leer ik nog steeds elke dag heel veel.

 

In november 2021 hebben 5 Nederlandse partners van EY-Parthenon de overstap gemaakt naar OC&C Strategy Consultants. Waarom is hiervoor gekozen?

De langetermijnvisie van OC&C sluit beter aan bij onze mensen. OC&C is puur gefocust op strategy consulting, en dat vind ik (en alle collega’s die ook de overstap hebben gemaakt) het leukste om mee bezig te zijn.

 

Wat voor veranderingen brengt deze overgang met zich mee voor de huidige en toekomstige consultants?

In principe blijven wij precies hetzelfde werk doen, alleen nu met een andere naam boven de deur en vanuit een ander kantoor. Voor mij persoonlijk is er vrijwel niets veranderd: ik werk nog steeds aan dezelfde projecten (type en duur), voor dezelfde clienten en met dezelfde Nederlandse collega’s, en daarnaast heb ik nog steeds dezelfde arbeidsvoorwaarden en carrièremogelijkheden. Wat er wel veranderd is, is dat we meer contact hebben met het internationale netwerk. Nu we volledig geïnteresseerd zijn bij OC&C kunnen we makkelijker consultants internationaal projecten laten doen en kennis internationaal uitwisselen. Zo waren er bijvoorbeeld in de eerste maanden direct een aantal collega’s die werkte op een project in Londen, en ga ik vanaf april voor 4 maanden werken vanaf het kantoor in New York.

 

Wat leuk! Wat ga je doen in New York?

Elk jaar krijgen een aantal consultants de mogelijkheid om een rotatie te maken naar een buitenlands kantoor naar keuze. Ik kijk er heel erg naar uit om New York te gaan ervaren en te werken in het buitenland.

 

Hoe zou je OC&C’s cultuur omschrijven? Kun je een aantal voorbeelden geven?

Het is een hele hechte groep mensen, die oprecht geïnteresseerd is in elkaar. De schaal van het kantoor maakt het mogelijk dat je van iedereen “zijn/haar verhaal kent” en weet wat voor projecten er lopen. Letterlijk alle mensen in het kantoor, partners, consultants en ondersteunend personeel, zijn ongelooflijk betrokken en altijd bereid om te helpen en mee te denken om daarmee elkaar te laten groeien.

Waarin onderscheidt OC&C zich van de andere kantoren?

OC&C is erg gefocust op de persoonlijke ontwikkeling van de consultants. De slogan “the best home for the best strategy talent” wordt zeker waargemaakt. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het uitgebreide trainingsprogramma, de wekelijkse tevredenheidssurvey maar ook in het feit dat we worden ingezet op projecten waar we ons het beste kunnen ontwikkelen omdat de firma ervan overtuigd is dat we zo onze cliënten het best kunnen helpen op de lange termijn.

Daarnaast is voor mij persoonlijk het belangrijkste verschil: de mensen. Bij OC&C heb ik een groep collega’s gevonden waar ik heel graag mee samenwerk en op vrijdagmiddag een biertje mee drink.

 

Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij OC&C solliciteert? 

Kom een keertje langs om de sfeer te proeven! Er is altijd de mogelijkheid om heel low key met een collega een koffietje te drinken of even te bellen zodat je OC&C kan leren kennen en al je vragen te stellen. Uiteindelijk ben jij degene die zich hier thuis moet voelen. Het helpt heel erg als je daar voor je sollicitatie al een gevoel bij hebt.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview

Interview Noah van Roekel – Eden McCallum

Eden McCallum Kantoorlocatie: Amsterdam Aantal consultants: +/- 30 analisten in Nederland, 2500+ independents wereldwijd Aantal…