Case interview tips

Standaard onderdeel van ieder sollicitatieproces is een case interview waarin je -on-the-spot een business probleem moet oplossen in een (half) uur met enkel hulp van pen, papier en een paar vragen aan je interviewer. Hiermee testen kantoren of je gevoel voor business hebt, goed kan structureren en onder druk helder blijft nadenken.

Typische case interview vragen

Typische vragen zijn:

  • Een internationale bierbrouwerij heeft €350m omzet in Mexico en verwacht 3% volume stijging per jaar in de komende 3 jaar. De huidige brouwerij draait al op maximale capaciteit. Maak een business case voor een tweede lokale brouwerij.
  • Hoeveel verpakkingsmateriaal gebruikt de grootste webwinkel van Nederland per jaar? Welke maatregelen kunnen zij nemen om dit met 10% te verminderen? Impact op kosten en klantbeleving?
  • Hoeveel uitvaarten vinden er in Nederland per jaar plaats? Hoe zou je binnen deze traditionele markt kunnen groeien?

Case interview materialen

Om je goed voor te bereiden op dit soort case interviews is het handig om er veel gezien te hebben. Hier is een overzicht van de meeste gebruikte online websites en boeken:

Als je door het lezen en zelf oefenen van cases de basis snapt, is de volgende stap om met anderen cases te oefenen. Stuur een email naar matthijs@consultancymentor.com en dan linken we je aan één van de andere kandidaten die ook een oefenpartner zoeken.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview
Interview Noah van Roekel – Eden McCallum
Events & Vacatures
Gupta Strategists – Casemiddag Amsterdam