De Basics:

  • Aantal consultants wereldwijd: 15
  • Aantal consultants in Nederland: 15
  • Kantoor: Utrecht
  • Sector focus: Digital operations/Supply chain management

Hallo Milou, bedankt dat je ons een kijkje binnen M3 wilt geven. Hoe lang werkt je hier al en wat voor projecten heb je aan gewerkt?

Hoi! Na mijn studie Econometrie ben ik bij M3 gaan werken. Ik werk er nu anderhalf jaar. In deze anderhalf jaar heb ik al veel projecten gedaan: van een project over het verbeteren van het voorspellen van klantvraag en indeling van de capaciteit voor een e-commerce bedrijf tot een project over het plannen van reiniging en onderhoud voor een groot vervoersbedrijf. We werken op maandag t/m donderdag altijd bij de klant op kantoor. We werken niet in een aparte ruimte, maar aan een bureau tussen iedereen. Dat maakt de lijntjes kort en zorgt ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Het leuke daaraan is ook dat je soms best een band opbouwt met de klant en ook samen gaat lunchen, kletsen over het weekend etc.

Hoe ging verliep jouw sollicitatieproces?

Bij ons begint het sollicitatieproces met een intake gesprek met een of twee mensen van M3. Dit is redelijk informeel en vooral ook bedoeld om je vragen te kunnen stellen. Hierdoor wist ik zeker dat M3 paste bij wat ik zocht en kon ik vol vertrouwen en enthousiasme de rest van het proces ingaan. Hierna volgden nog twee rondes, beide met een persoonlijk en een case deel. Na de tweede ronde hoorde ik dat ik aangenomen was en de week erna heb ik meteen getekend.

Waarom heb je voor M3 gekozen destijds?

Ik was op zoek naar een bedrijf waar je niet een van de velen zou zijn en dit is bij M3 zeker het geval. We zijn niet zo groot en dat zorgt ervoor dat je met iedereen (van je baas tot iemand die net is gaan werken) veel persoonlijk contact hebt, dat maakt het erg leuk. Daarnaast vind ik de bedrijven waarvoor we werken erg interessant. Ook de manier waarop we werken, spreekt me aan: niet alleen van achter een bureau, maar ook de vloer op. Iedereen bij ons vindt het leuk om bijvoorbeeld door een groot magazijn te lopen om te kijken hoe het er echt aan toe gaat. Dat maakt je werk afwisselend, maar zorgt er ook voor dat we uiteindelijk een beter resultaat leveren.

Wat bevalt je het meest en waar moest je erg aan wennen in het werk?

Het projectwerk en de sfeer binnen ons kantoor bevallen me het meest. De projecten die we doen sluiten heel goed aan bij mijn interesses. Ik kan veel leren, zowel van mijn collega’s als bij de klant. De sfeer is erg goed en ik ga met plezier naar mijn werk. Er wordt natuurlijk altijd gezegd dat je veel kan leren als consultant en ik heb gemerkt dat dat echt waar is. Dat zorgt er wel voor dat je die kansen ook moet pakken als je ze krijgt en dus vaak dingen moet doen die je nog nooit hebt gedaan en misschien spannend vindt, dat is soms wel wennen. Vooral in de eerste week van een nieuw project is het altijd weer even wennen: nieuwe mensen, nieuwe manier van werken, alles is weer net een beetje anders dan eerst etc. Dat zorgt ervoor dat je snel moet schakelen en dat is soms lastig. Het zorgt er natuurlijk wel voor dat je veel kan leren.

Ieder kantoor zegt dat hun cultuur geweldig is, maar uiteindelijk zijn er ook veel overeenkomsten. Hoe zou je jullie cultuur omschrijven? Kan je een aantal voorbeelden geven?

Onze cultuur is heel erg informeel. Je gaat met iedereen op dezelfde manier om en de organisatie is heel plat. Je kan alles aan iedereen vragen. Op vrijdag werken we altijd samen op ons eigen kantoor. Dan hoor je van anderen hoe het gaat bij andere projecten en is er ook tijd voor andere dingen, zoals trainingen die we elkaar geven of leuke activiteiten en borrels. Iedereen doet naast zijn of haar werk als consultant ook iets voor M3. De een is verantwoordelijk voor marketing, een ander voor ontwikkeling en ik verzorg samen met een collega alle recruitment activiteiten. Dat zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je het samen doet. Eigen initiatief wordt enorm beloond. Er is heel veel mogelijk, maar je moet wel zelf aangeven wat je wil of nodig hebt.

Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij M3 solliciteert? 

Zorg dat je weet waar je naar op zoek bent en waar je interesses liggen, probeer dat zo goed mogelijk uit te leggen en geef geen ingestudeerde antwoorden waar je eigenlijk niet helemaal achter staat. Uiteindelijk kom je het beste over als je dicht bij jezelf blijft.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview

Interview Noah van Roekel – Eden McCallum

Eden McCallum Kantoorlocatie: Amsterdam Aantal consultants: +/- 30 analisten in Nederland, 2500+ independents wereldwijd Aantal…