Mijn ervaring met Consultancy Mentor: Minke

 

Minke was een van de eerste introducties die Consultancy Mentor heeft gedaan bij McKinsey, en met succes! Lees hieronder over haar ervaring van haar sollicitatieproces en hoe Consultancy Mentor daarbij heeft geholpen.

“Tijdens mijn studie ben ik enthousiast geworden over consultancy en besloot ik dat ik mijn carrière wilde starten als consultant. Na mijn studie heb ik bij verschillende kantoren gesolliciteerd. Als resultaat van mijn eerste paar interviews kreeg ik direct een offer, maar wilde ik nog verder kijken voordat ik ergens ging toezeggen. Ondanks dat ik dus al veel had geoefend was het niet meteen raak bij de daaropvolgende kantoren.

Toch had ik het idee dat elk gesprek beter ging en dat ik steeds meer onder de knie kreeg wat de consultants en recruiters van mij verwachtten. De interviews vond ik leuk en uitdagend en de gesprekken voelden voor mij ook niet aan als een test. Ik denk dat dat ook niet zou moeten want uiteindelijk gaat het om een wederzijdse klik waarbij je het beste van jezelf wil laten zien.

Op een gegeven moment zag ik een bericht van Consultancy Mentor voorbij komen. Ik heb toen contact opgenomen met de verwachting ‘het kan nooit kwaad om wat extra hulp te krijgen en dat de recruiters je naam en profiel al een keer hebben gezien.’ Ondanks dat ik zelf geen gebruik heb gemaakt van de recent geïntroduceerde mogelijkheid tot ondersteuning in het oriëntatieproces, is het in mijn opinie waardevol om ondersteuning hierin te krijgen en te sparren over aankomende interviews. Daarnaast heeft Consultancy Mentor mij geïntroduceerd bij drie kantoren, waaronder McKinsey en ik denk dat dit mij heeft geholpen met het ontvangen van een uitnodiging voor de eerste ronde. Ik ben ontzettend blij dat het is gelukt en dat ik begin mei ben gestart bij McKinsey!

Alle gesprekken, voorbereidingen en feedback die ik heb gehad voordat ik mijn rondes bij McKinsey had, hebben mij echt geholpen. Achteraf gezien was het een intensief en leerzaam process en ben ik blij dat ik er de tijd voor heb genomen. Als resultaat verliepen mijn laatste gesprekken bij McKinsey heel goed, waardoor het relaxte en leuke gesprekken waren waarin ik echt mezelf heb kunnen zijn en laten zien. 

Uit mijn ervaring zijn de persoonlijkheidsinterviews erg belangrijk en ik zou aan iedereen meegeven om dit niet te onderschatten. Daarnaast is het van belang dat je tijdens de interviews laat zien dat je gestructureerd kan nadenken en je hoofd koel kan houden. Dit betekent dat als je iets lastig vindt, je van alle stappen een framework maakt en daar rustig met de interviewer doorheen loopt. Hierbij kan je aangeven wat je lastig vindt en wat er nodig is om dit te begrijpen en verder te kunnen. Structuur in een case is dus meer dan enkel een framework toepassen, het is ook de communicatie met je interviewer en aangeven wat je onduidelijk vindt en wat je nodig hebt om dat op te helderen.

Een laatstetip van mij is om kritisch te kijken naar de feedback die je krijgt na elk gesprek, zodat je begrijpt wat de feedback betekent en deze kan toepassen tijdens het oefenen en latere interviews. Hopen dat het goed gaat is niet voldoende. Om de baan te krijgen is het nodig om kritisch naar jezelf en de feedback te kijken en hier vervolgens actief iets mee te doen zodat je zeker weet dat het goed zit.”

Heb jij vragen over jouw sollicitatieproces of wil je meer weten over de verschillende kantoren? Mail dan naar anne@consultancymentor.nl.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Events & Vacatures

Eden McCallum | Working Student (Amsterdam)

Are you looking for a part-time job with a lot of flexibility at a top-tier…
Events & Vacatures

Eden McCallum – Female Mentorship Programme (FEMME)

Are you a student looking to grow both personally and professionally? Do you want to…
Interview

Interview Noah van Roekel – Eden McCallum

Eden McCallum Kantoorlocatie: Amsterdam Aantal consultants: +/- 30 analisten in Nederland, 2500+ independents wereldwijd Aantal…