Hallo Milou, bedankt dat je ons een kijkje binnen Magnus wilt geven. Hoe lang werk je hier al en aan wat voor projecten heb je tot nu toe gewerkt?
Ik werk nu 5 jaar bij Magnus en in die tijd heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt. In mijn tweede week, na een korte training te hebben gevolgd, startte ik op een project voor een groot retail bedrijf waarbij ik verschillende complexe rapportages heb gebouwd die werden uitgerold door heel Europa.
Een ander project waar ik aan heb gewerkt was voor een mediabedrijf. Dit was een zogenaamd harmonisatie traject (van ontwerp tot uitrol), waarbij het doel was om geharmoniseerd (éénduidig) te kunnen rapporteren en plannen. Dit begon met veel workshops geven met de verschillende subbedrijven en informatie verzamelen. Vervolgens het opzetten van een heel nieuw systeem en uiteindelijke de uitrol van deze geharmoniseerde rapportages en planning-templates. Dit betekende nauw samenwerken met de verschillende bedrijven en key-users. Ik vond het heel gaaf om zo’n groot project van begin tot eind mee te mogen maken, waar ik bij elk proces heel veel heb kunnen leren.
Waarom heb je destijds voor Magnus gekozen?
Vanwege mijn interesse in data en IT, maar vooral vanwege de mensen die er werken. Magnus heeft een fijne cultuur om in te werken, met veel jonge, enthousiaste collega’s. Dit maakt het leuk en gezellig, binnen en buiten werktijd.
Wat bevalt je het meest en waar moest je erg aan wennen in het werk?
De eerste weken moest ik erg aan het werkritme wennen en alle nieuwe informatie die je dan te verwerken krijgt. Gelukkig raak je hier snel aan gewend en voel je je direct thuis binnen Magnus. Ik werd samen met een collega op een project gezet en bij dit project kreeg ik gelijk verantwoordelijkheden, zodat ik meteen daadwerkelijk iets kon bijdragen. Daarnaast maken de vrijdagmiddagborrels, het hechte team en alle gezellige events werken bij Magnus compleet.
Magnus is opgedeeld in twee verschillende expertises, Magnus Digital en Magnus Energy. Hoe werkt dit precies?
Bij Magnus Digital ondersteunen we onze klanten in de hele digitale transformatie van idee tot uitvoering. Zo bedenken we voor klanten de ideale digitale strategie met de juiste tools en technologie. Daarnaast innoveren we ook bestaande processen en introduceren we nieuwe, moderne manier van werken, zoals Agile of DevOps. Ook helpen we klanten meer data gedreven organisaties te worden door bijvoorbeeld een datawarehouse te ontwikkelen, data inzichtelijk te maken met dashboards of rapportages. Daarbovenop implementeren we ook robotic process automation (RPA) oplossingen of advanced analytics applicaties in de operatie.
Bij Magnus Energy begeleiden we de integratie van de Europese elektriciteitsmarkt over alle verschillende landen als “business diplomaten”. Onze teams moeten de internationale samenwerking concreet vormgeven en helpen bij complexe, internationale vraagstukken. Denk hierbij aan: methodes ontwikkelen, processen in gang zetten, IT, omgang met wet- en regelgeving en nog heel veel meer. Uiteindelijk moeten de werkwijzen van verschillende elektriciteitsorganisaties in Europa naadloos op elkaar aansluiten. En dat is een behoorlijke uitdaging.
Met welke andere consultancy kantoren is Magnus het best te vergelijken?
We kunnen concurreren met grote consultancy kantoren maar hebben de cultuur en sfeer van een informele organisatie zoals een startup.
Hoe zou je jullie cultuur omschrijven? Kun je een aantal voorbeelden geven?
Platte organisatie: tijdens de lunch zit je de ene keer met de partners over de toekomst van Magnus te praten en de andere keer met juniors over je avonturen van het afgelopen weekend. En andersom…
Het nuchtere en ondernemende karakter: heb je een goed idee wordt hier altijd enthousiast op gereageerd met een ja leuk, kom met een plan en zoek collega’s die je hierbij willen helpen om het uit te voeren.
Plezier in werk is bij Magnus zeer belangrijk, maar ook wel degelijk het allerbeste werk af willen leveren voor de klant.
En natuurlijk ook de gezellige events die door het jaar heen worden georganiseerd om stoom af te blazen en je collega’s beter te leren kennen, zoals: ski-reis, kerstfeest, bootcamps, zeilen, hackathons, barbecues, wieler- en hardloopwedstrijden, en natuurlijk gezellige (online) borrels. Magnus organiseert allerlei leuke events.
Toen jij solliciteerde bestond Consultancy Mentor helaas nog niet. Van wie heb jij destijds hulp gehad?
Eerlijk gezegd ben ik toen per ongeluk bij Magnus terecht gekomen. Ik was op zoek naar een wat kleinere consultancy partij in de randstad die gespecialiseerd was in Data Analytics en toen kwam Magnus voorbij. Wat ik op de website kon vinden sprak mij erg aan en na mijn eerste gesprek was ik gelijk overtuigd. Hier wilde ik werken!
Hoe verliep jouw sollicitatieproces?
Zoals net al eerder vertelde kende ik Magnus nog niet zo goed, behalve dan alles wat ik online erover kon vinden. Hierdoor ging ik heel blanco het eerste sollicitatiegesprek in. Ik had toen een gesprek met twee partners van Magnus en hun enthousiasme was zo aanstekelijk dat ik na het gesprek echt een gevoel had hier voel ik mij thuis en wil ik heel graag werken. Daardoor was ik bij het tweede gesprek opeens heel zenuwachtig, maar ook na dit gesprek bleef het gevoel van enthousiasme en uiteindelijk heb ik voor Magnus gekozen.
Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij Magnus solliciteert?
Maak duidelijk voor jezelf waarom je in de consultancy zou willen werken en waarom Magnus je aanspreekt.
Wees trots op wat je gepresteerd hebt de afgelopen tijd, bijvoorbeeld met activiteiten naast je studie.
Als laatste cijfers zijn niet alles. Probeer je enthousiasme voor het data analytics vak te tonen en te vertellen waarom jij de persoon bent die hierin kan groeien en organisaties vanuit ons consulting vak op dit gebied zou kunnen helpen.