Voorbeeld cv consultancy

Als je weet bij welke kantoren je wilt solliciteren, is het nu zaak ervoor te zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een interview. Daarom is het belangrijk om zowel je cv als je brief te perfectioneren en te weten wat voor profiel jouw consultancy kantoren zoeken. De beste manier om dit te doen is door te leren van de cv’s en brieven van strategie consultants die het proces succesvol verlopen hebben.

Matthijs:

“Ik heb bij de top 7 strategie consultancy van Nederland gesolliciteerd. Dankzij vrienden die al consultant waren, heb ik mijn cv en motivatiebrief kunnen verbeteren. Hierdoor mocht ik bij 6 van de 7 kantoren op gesprek komen.”

Download mijn template cv.

Hieronder volgen een aantal tips om ieder detail van je cv en brief te verbeteren, maar eerst is het belangrijk om één principe goed te begrijpen:

Strategie consultancy kantoren zoeken niet de meest unieke persoon, maar iemand met het profiel dat perfect bij hen past.

Als een recruiter van een consultancy kantoor om 10 uur ‘s ochtends met een kopje koffie achter haar computer gaat zitten en een stapel van tien nieuwe sollicitaties doorneemt, wat onderscheidt dan een geschikte van een ongeschikte sollicitant? Het is haar taak om als eerste het kaf van het koren te scheiden. Ze scant de cv’s, cijferlijsten en brieven om te zien of kandidaten aan de belangrijkste randvoorwaarden voldoen:

  • Universitaire studie afgerond, liefst een beta studie
  • Top 10% van de klas (goede middelbare school/studie cijfers of andere academische highlights)
  • Sociale en analytische persoonlijkheid (bestuursjaar, relevante bijbaantjes, commissies, vrijwilligerswerk, etc.)
  • Relevante werkervaring is een plus (maar niet noodzakelijk)

Een recruiter is dus niet bezig om die ene speciale kandidaat te vinden, maar zoekt zo efficiënt mogelijk naar alle kandidaten die aan de gestelde normen voldoen. Het is daarom belangrijk alle relevante zaken op je cv te hebben, maar net zo belangrijk om alle niet relevante zaken van je cv te schrappen. Het tonen van niet relevante dingen laat immers zien dat jij niet snapt wat voor hen belangrijk is en dat is een eerste teken dat je de sector nog niet goed kent en niet weet wat de baan gaat inhouden. Alle relevante info voor je cv past op één A4.

Download hier het cv waarmee Matthijs solliciteerde en bij 6 van de 7 consultancy kantoren op gesprek mocht komen:

Voorbeeld cv

Heb je je eigen cv opgesteld en vergeleken met ons voorbeeld CV, maar wil je zeker weten dat je niks over het hoofd ziet? Email dan je vragen naar info@consultancymentor.nl.

Wij kunnen je ook helpen door een persoonlijke check op je cv te doen en tips te geven hoe je je cv kan verbeteren. Wij letten hierbij op de volgende onderwerpen:

  • Inhoud: missen er relevante zaken of staat er niet relevante informatie op? Komen jouw prestaties goed naar voren?
  • Structuur: Is je cv duidelijk gestructureerd?
  • Lay-out: Is het niet te druk en oogt het cv prettig? Is de lay-out consistent?
  • Zinformulering en spelling: Is het taalgebruik professioneel en staan er geen spellingfouten in?